Pashulp

Figuur: plank

Een ‘plank’ is een figuur waarbij de schouders en de heupen verticaal gezien op dezelfde lijn liggen. Je hebt smalle, platte billen, kleine borsten en dunne benen. Het verschil tussen je taille en je heupen is (officieel) maximaal 23 centimeter.

Do: jurk met volume

De trouwjurk die het beste past bij dit figuur is er een met veel volume. Denk hierbij aan een prinsessenjurk, babydoll of een A-lijn. Bij deze modellen begint de onderrok net iets boven de taille en loopt wijd uit.

Ook een petticoat geeft extra volume. Met een halter of een V-hals lijken je borsten groter.

Don’t: strapless jurk

Wat je beter kunt vermijden is een strapless trouwjurk. Met wat kleinere borsten en een smalle taille kan een strapless jurk het verkeerde effect geven. Je rondingen worden minder geaccentueerd, waardoor je lichaam nog rechter lijkt dan het al is.

Bekende planken: Jennifer Aniston, Cameron Diaz en Nicolette Kluijver

Figuur: peer

Het bovenlichaam van vrouwen met een peerfiguur is aanzienlijk smaller dan hun onderlichaam.

Je hebt smalle schouders, kleine borsten en een slanke taille, maar brede heupen en vollere billen en benen.

Do: strapless & lang lijfje

Voor jou is het verstandig om het accent op je bovenlijf te leggen, en minder op je benen. Dit kun je doen met een strapless jurk en met een jurk met een lang lijfje. Een wijde rok met veel volume zorgt er ook voor dat iedereen naar je strakke lijfje kijkt i.p.v. naar je vollere behind.

Don’t: nauwsluitend

Met dit figuur kun je beter niet kiezen voor een nauwsluitende jurk. Hier worden namelijk zowel je sterke als je zwakkere punten, zoals je brede heupen en brede bovenbenen, benadrukt. Vermijd een zeemeerminnenjurk, want hierdoor worden je heupen en benen extra geaccentueerd.

Bekende peren: Beyoncé, Jennifer Lopez en Eva Longoria

Figuur: appel

Brede schouders, grote borsten en een vollere buik zijn kenmerkend voor vrouwen met modelletje ‘appel’. Je onderlichaam is daarentegen smal, met slanke benen en platte billen. Je bovenlichaam is dus voller dan je onderlichaam.

Do: empire jurk

Het beste kun je kiezen voor een trouwjurk die jouw onderlichaam accentueert, zoals een empire jurk. Dit model zit strak bij je borsten en loopt daaronder wijd uit. Een empire jurk camoufleert dus je buik. Aangezien een wijnglas vaak bredere schouders heeft, kun je denken aan bandjes voor over je schouders, zoals een bateau of een off shoulder. Een korte jurk zal jou ook goed staan, omdat je daarin je killer legs kunt showen!

Don’t: lage taille & halter

Een lage taille en halterjurken zijn voor jou minder geschikt. Een halter maakt je schouders nog breder en het legt het accent op je borsten. Bij een lage taille valt je buik juist extra op.

Bekende appels: Jennifer Hudson, Tyra Banks en Irene Moors

Figuur: atletisch

Vrouwen met een zogenaamd ‘atletisch figuur’ zijn sportief gebouwd. Je hebt brede schouders, maar een smalle taille, smalle heupen en slanke benen.

Do: asymmetrische jurk

Je brede schouders wil je liever verbergen en dat kun je goed doen door een halterjurk of een asymmetrische jurk te dragen. Deze modellen ‘breken’ je schouders. Ook kun je gaan voor een wijde rok die vanaf de taille begint. Je taille kun je extra benadrukken door er een strik op te dragen.

Don’t: kraagjes of spaghettibandjes

Jurken met kraagjes of tops met een hoge hals zijn voor jou een no go, omdat die juist het accent op je schouders leggen. Kies liever ook niet voor dunne bandjes. Je kunt beter voor strapless gaan dan voor spaghettibandjes.

Bekende atletische figuren: Lara Stone, Naomi Campbell en Demi Moore

Figuur: zandloper

Je hebt volle borsten, een duidelijke smalle taille en vrouwelijke heupen.

Do: lang lijfje, korset, nauwsluitend

Jij kunt het effect perfect op je taille of billen leggen. Dit kan door middel van een lang lijfje, korset of nauwsluitende jurk. Een mooi effect krijg je ook door een jurk met een zeemeerminmodel.

Don’t: empire model of lang en recht

Ondanks het feit dat jou eigenlijk alles staat, is het toch niet slim om een empire model te dragen. Zonde van je mooie taille! Een lange en rechte trouwjurk zou ook zonde zijn, omdat daarin je vrouwelijke vormen wegvallen.

Bekende zandlopers: Scarlett Johansson, Marilyn Monroe en Yolanthe Sneijder-Cabau.